trenner-2

PROJECTPARTNERS

Casa de Santa Isabel

Casa de Santa Isabel is een therapeutische gemeenschap voor jongeren en volwassenen met een ondersteuningsvraag. Wij streven ernaar een gemeenschap te creëren die iedereen, met of zonder ondersteuningsbehoeften, de mogelijkheid biedt tot zelfontplooiing en verwezenlijking van zijn potentieel.

Wat ons leidt kan in een metafoor worden weergegeven: Een uitstekend musicus met een beschadigd instrument kan geen harmonische muziek maken, maar het zou tragisch zijn te concluderen dat de musicus geen kwaliteit heeft.

Wij moeten op zoek gaan naar de musicus, omdat wij erkennen dat in ieder mens een geestelijke kern aanwezig is, waarvan de essentie zuiver en gezond is.

De gemeenschap is gelegen in São Romão – Seia, in de Serra da Estrela in het midden van Portugal.

Er zijn vijf woonhuizen waar bewoners (die „deelnemers“ worden genoemd) en medewerkers samen wonen en werken. Samen met mensen met ondersteuningsbehoeften en medewerkers die buiten de voorziening wonen, werkt iedereen overdag in een werkplaats om bij te dragen aan de wereld, ieder op zijn eigen manier. In de diverse werkplaatsen (keuken, wasserij, bakkerij, weverij, houtwerkplaats, boekbinderij en papierwerkplaats, kunstnijverheid, onderhoud, tuinbouw, land- en bosbouw) vindt iedereen een zinvolle baan. In totaal telt de gemeenschap ongeveer 70 kompanen en 50 medewerkers.

Onze gemeenschap is vernoemd naar de heilige Koningin Elizabeth van Portugal (1282-1325). Ze stond bekend om haar menslievendheid en medeleven met de armen en behoeftigen. Volgens de legende gaf zij altijd brood aan de armen, wat haar man niet wilde. Op een dag wilde hij weten wat zij onder haar mantel droeg en toen zij die opendeed, was het brood op wonderbaarlijke wijze in rozen veranderd.

Contact:
Casa de Santa Isabel
Rua Escola Santa Isabel, 2
6270-292 São Romão – Seia
Portugal

info@casasantaisabel.org
www.casasantaisabel.org
+351 238 320 310